Είναι ασφαλής η λεύκανση δοντιών στο σμάλτο των δοντιών;

Αν ψάχνετε για το τέλειο, πιο εκθαμβωτικό χαμόγελο, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Επίσης δεν είσαι μόνος! Η επίτευξη ενός λαμπερού λευκού χαμόγελου είναι ένας στόχος που επιδιώκουν πολλοί και οι επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης δοντιών προσφέρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για τους ανθρώπους να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Είναι ασφαλής η λεύκανση δοντιών στο σμάλτο των δοντιών;

Πολλοί από τους ασθενείς μας είναι συχνά περίεργοι για το πώς η λευκαντική χημική ουσία επηρεάζει το υπόλοιπο στόμα. Μπορεί να αγγίξει τα ούλα; Είναι ασφαλής η λεύκανση δοντιών στο σμάλτο των δοντιών; Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια του σμάλτου σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η λεύκανση των δοντιών και πώς μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα το σμάλτο σας. Στο ιστολόγιό μας, θα βουτήξουμε στη διαδικασία της λεύκανσης των δοντιών και θα σας οδηγήσουμε στα καλύτερα βήματα για να διατηρήσετε το σμάλτο σας δυνατό.

Πώς λειτουργεί η λεύκανση των δοντιών

Δεδομένου ότι η διαδικασία είναι τόσο απλή, η λεύκανση των δοντιών θεωρείται γενικά ασφαλής. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι επαγγελματικές λύσεις λεύκανσης δοντιών που προσφέρουμε είναι απόλυτα ασφαλείς για το σμάλτο σας. Αυτές οι θεραπείες συνήθως περιλαμβάνουν την εφαρμογή ενός λευκαντικού παράγοντα στα δόντια σας, ο οποίος στη συνέχεια ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας ένα φως UV. Ο λευκαντικός παράγοντας δρα για να διαλύει και να ανασηκώνει τους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών σας, αποκαλύπτοντας ένα πιο λαμπερό χαμόγελο από κάτω.

Ο αντίκτυπος στο σμάλτο

Ενώ ο λευκαντικός παράγοντας που χρησιμοποιείται στη λεύκανση των δοντιών είναι ασφαλής, μπορεί να προκαλέσει το σμάλτο σας να γίνει προσωρινά πορώδες εάν δεν καθαρίσετε αμέσως τα δόντια σας. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά τη διαδικασία, τα δόντια σας είναι πιο ευάλωτα σε λεκέδες από ορισμένα τρόφιμα και ποτά. Για να εξασφαλίσετε μακροχρόνια αποτελέσματα και να αποφύγετε το πορώδες σμάλτο, μπορεί να θέλετε να προσέχετε τι τρώτε για μερικές εβδομάδες μέχρι τα δόντια σας να γίνουν πιο ανθεκτικά.

Πώς να κάνετε τα αποτελέσματα της λεύκανσης των δοντιών σας να διαρκούν

Υπάρχουν πολλοί εύκολοι και δημιουργικοί τρόποι για να διατηρήσετε τα δόντια σας προστατευμένα πολύ μετά τη διαδικασία λεύκανσης. Ανεξάρτητα από το αν είχατε αυτό το είδος θεραπείας στο παρελθόν, μπορεί να βρείτε χρήσιμες τις ακόλουθες συμβουλές καθώς διαμορφώνετε καλύτερες οδοντιατρικές συνήθειες:

Χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι όταν πίνετε. Η κατανάλωση μέσω καλαμιού μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της επαφής μεταξύ των ουσιών που προκαλούν χρώση και των δοντιών σας.
Εφαρμόστε καλή στοματική υγιεινή κάθε μέρα. Βουρτσίζετε και βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ειδικά μετά την κατανάλωση τροφών και ποτών που είναι γνωστό ότι προκαλούν λεκέδες, όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί και οι ντομάτες.
Χρησιμοποιήστε λευκαντική οδοντόκρεμα. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας σχετικά με τη χρήση μιας εξειδικευμένης λευκαντικής οδοντόκρεμας που μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες και να ενισχύσει το σμάλτο σας.
Προγραμματίστε τακτικούς ελέγχους. Προγραμματίστε τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για να παρακολουθείτε την υγεία των δοντιών σας και να αντιμετωπίσετε τυχόν ανησυχίες προτού επιδεινωθούν.

Οι επαγγελματικές διαδικασίες λεύκανσης δοντιών είναι συνήθως γρήγορες, με τους χρόνους θεραπείας κατά μέσο όρο περίπου 30 λεπτά. Είναι ελάχιστα επεμβατικές και έχουν ως αποτέλεσμα αισθητές βελτιώσεις σχεδόν αμέσως, χωρίς να προκαλούν πόνο ή ενόχληση. Αυτό κάνει τη λεύκανση των δοντιών μία από τις καλύτερες διαδικασίες για όποιον θέλει να ανανεώσει το χαμόγελό του με έναν εύκολο, άνετο τρόπο.

Επενδύστε στο μέλλον του λαμπερού σας χαμόγελου σήμερα!

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη θεραπεία λεύκανσης των δοντιών σας, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε ραντεβού παρακολούθησης με τον οδοντίατρό σας. Μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα τρόφιμα και τα ποτά που πρέπει να αποφύγετε τις πρώτες εβδομάδες μετά τη διαδικασία λεύκανσης.