Ποιος μπορεί να μην είναι κατάλληλος για οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι το χρυσό πρότυπο για την αντικατάσταση των χαμένων δοντιών και μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη ζωή. Είναι μια σταθερή λύση και θα σας επιτρέψουν να φάτε και να μασάτε το φαγητό σας χωρίς να ανησυχείτε μήπως βγει χαλαρή οδοντοστοιχία σε ένα εστιατόριο. Σε έναν ιδανικό κόσμο, εάν χαθεί ένα δόντι, θα το αντικαταστήσετε με ένα εμφύτευμα. Αυτό θα σταματήσει τις ανεπιθύμητες κινήσεις των δοντιών, την απώλεια του οστού της γνάθου και θα εξασφαλίσει ότι μπορείτε να λειτουργήσετε και να χαμογελάτε κανονικά.

Ασθένεια των ούλων

Δεν μπορείτε να έχετε οδοντικά εμφυτεύματα εάν έχετε ενεργή ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα. Η ουλίτιδα προκαλεί αιμορραγία και πρήξιμο των ούλων και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστού της γνάθου εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν έχει απομείνει αρκετό οστό για το εμφύτευμα να προστατευθεί. Η λύση θα ήταν να θεραπεύσετε πρώτα την ασθένεια των ούλων και μετά να τοποθετήσετε το εμφύτευμα μόλις το στόμα σας είναι υγιές. Ένα χαρούμενο και υγιές στόμα με ιστορικό ουλίτιδας είναι απολύτως αποδεκτό για θεραπεία.

Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα σημαίνει ότι διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης. Μπορεί ακόμα να μπορείτε να κάνετε εμφυτεύματα, αλλά αυτό εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασής σας. Στο Smile Stories, οι οδοντίατροι εμφυτευμάτων μας θα εργαστούν για να κατανοήσουν το ιατρικό σας ιστορικό και να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν είστε κατάλληλοι για οδοντικά εμφυτεύματα. Κάθε άτομο και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική, και αυτό καθορίζεται σε ατομική βάση.

Διαβήτης

Ο διαβήτης μπορεί να κάνει τις πληγές να επουλώνονται πιο αργά και να σας θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης, καθιστώντας σας πιο επιρρεπείς σε καταστάσεις όπως η ασθένεια των ούλων. Επομένως, ένα οδοντικό εμφύτευμα στο στόμα σας θέτει σε κίνδυνο αυξημένης μόλυνσης εάν ο διαβήτης σας δεν είναι υπό έλεγχο.

έχει τοποθετήσει πολλά εμφυτεύματα σε διαβητικούς πελάτες με μεγάλη επιτυχία, τα οποία διαχειρίζονται προσεκτικά οι παγκοσμίου επιπέδου οδοντίατροι εμφυτευμάτων μας. Βεβαιωθείτε ότι ο διαβήτης σας είναι υπό έλεγχο και ότι έχετε άψογη στοματική υγιεινή και θα είστε μια χαρά.

Βρουξισμός

Αυτό είναι το σφίξιμο/τρίξιμο/τρίξιμο των δοντιών σας υποσυνείδητα, συνήθως βασανίζοντας τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φυσικά δόντια έχουν ένα μαξιλάρι γύρω τους και μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πίεση, αλλά τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν μπορούν, εκτός και αν λαμβάνεται υπόψη το υπόλοιπο στόμα σας.

Συχνά οι βρουξιστές θα έχουν σημάδια φθοράς σε άλλα δόντια και αυτή η φθορά μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος. Ανοικοδομώντας το στόμα σας, θα σημαίνει ότι τα δόντια σας δαγκώνουν όπως ήθελε η φύση και το εμφύτευμα θα τοποθετηθεί με επιτυχία.

Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε προστατευτικά δαγκώματος για να τα φοράτε τη νύχτα. Αυτά θα μειώσουν την πίεση από το εμφύτευμα και θα εξασφαλίσουν την επιτυχία του.

Ηλικία

Η ηλικία από μόνη της δεν είναι θέμα. Ωστόσο, καθώς γερνάμε, ο κίνδυνος επιδείνωσης της δομής των οστών του προσώπου μας αυξάνεται, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν αρκετά οστά για να αντισταθμίσουν ένα εμφύτευμα. Εάν χάσετε ένα δόντι, σας συμβουλεύουμε πάντα ένα εμφύτευμα νωρίτερα παρά αργότερα, καθώς το οστό θα είναι υγιές.

Ποιότητα γνάθου

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που καθορίζει εάν μπορεί να μην είστε κατάλληλοι για οδοντικά εμφυτεύματα. Είναι σαν να φυτεύεις ένα δέντρο όταν δεν υπάρχει χώμα στο έδαφος. Πολύ απλά, πρέπει να έχετε κόκαλο για να καθίσει ένα εμφύτευμα.

Η απώλεια οστού μπορεί να συμβεί λόγω ασθένειας των ούλων και τραύματος και θα συμβεί φυσικά μετά την απώλεια ενός δοντιού. Κατά γενικό κανόνα, όσο περισσότερο αφήνετε ένα κενό τόσο περισσότερο οστό της γνάθου θα εξαφανίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να είστε κατάλληλοι για οδοντικό εμφύτευμα.