Τι είναι το Συγκόλληση δοντιών και το χρειάζεστε;

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ να ενισχύσετε το χαμόγελό σας, ίσως να έχετε συναντήσει τον όρο «οδοντικό δέσιμο». Τι είναι όμως ακριβώς το οδοντικό bonding; Ας βουτήξουμε σε αυτήν την οικονομική και ευέλικτη αισθητική οδοντιατρική διαδικασία για να δούμε αν είναι κατάλληλη για εσάς.

Κατανόηση του Συγκόλληση δοντιών

Η οδοντική συγκόλληση, γνωστή και ως συγκόλληση δοντιών ή συγκόλληση δοντιών, είναι μια διαδικασία όπου ο οδοντίατρός σας εφαρμόζει μια σύνθετη ρητίνη χρώματος δοντιού σε ένα ή περισσότερα από τα δόντια σας για να επιδιορθώσει τη βλάβη ή να βελτιώσει την εμφάνιση. Αυτή η ευέλικτη μέθοδος χρησιμοποιείται για μια ποικιλία οδοντικών προβλημάτων, από την επιδιόρθωση σπασμένων ή αποχρωματισμένων δοντιών μέχρι το κλείσιμο των κενών και την αλλαγή του σχήματος των δοντιών.

Τι είναι το δοντιών στην Οδοντιατρική;

Το Bonding είναι μια αισθητική διαδικασία που εστιάζει στην αισθητική του χαμόγελου σας. Περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός συγκολλητικού υλικού απευθείας στο δόντι, το οποίο στη συνέχεια διαμορφώνεται και σκληραίνει χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτή η διαδικασία ταιριάζει με την επιφάνεια του δοντιού, διασφαλίζοντας ότι το χαμόγελό σας φαίνεται φυσικό και απρόσκοπτο.

Τα οφέλη της συγκόλλησης των δοντιών

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του καλλυντικού οδοντικού bonding είναι η απλότητα και η ταχύτητά του. Η όλη διαδικασία οδοντικής συγκόλλησης μπορεί συνήθως να ολοκληρωθεί σε μόλις 30 έως 60 λεπτά ανά δόντι. Σε αντίθεση με τους καπλαμάς ή τις κορώνες, η συγκόλληση δεν απαιτεί πολλές επισκέψεις. Είναι επίσης πιο οικονομικό από άλλες καλλυντικές επιλογές όπως καπλαμάδες και κορώνες.

Είναι το Συγκόλληση δοντιών κατάλληλο για εσάς;

Το Bonding είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρές αισθητικές οδοντιατρικές εργασίες. Είναι ιδανικό για:

Επιδιόρθωση σπασμένων ή ραγισμένων δοντιών.
Βελτίωση της εμφάνισης των αποχρωματισμένων δοντιών.
Κλείνοντας μικρά κενά ανάμεσα στα μπροστινά σας δόντια.
Κάνοντας τα δόντια να φαίνονται μακρύτερα ή αλλάζοντας το σχήμα τους.
Προσφέροντας μια καλλυντική εναλλακτική στα σφραγίσματα αμαλγάματος.

Πώς είναι το Συγκόλληση δοντιών;

Η διαδικασία είναι απλή και άνετη. Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας αισθητικής οδοντιατρικής συγκόλλησης:

Παρασκευή

Λίγη προετοιμασία χρειάζεται. Η αναισθησία δεν είναι συνήθως απαραίτητη, εκτός εάν η συγκόλληση χρησιμοποιείται για να γεμίσει ένα χαλασμένο δόντι.

Η Διαδικασία Συγκόλλησης

Ο οδοντίατρός σας θα επιλέξει ένα χρώμα σύνθετης ρητίνης που ταιριάζει πολύ με το χρώμα των φυσικών δοντιών σας. Στη συνέχεια, η επιφάνεια του δοντιού θα τραχυνθεί και θα εφαρμοστεί ένα μαλακτικό υγρό. Αυτό βοηθά το συγκολλητικό υλικό να προσκολληθεί στο δόντι. Στη συνέχεια, η ρητίνη στο χρώμα του δοντιού εφαρμόζεται, καλουπώνεται και λειαίνεται στο επιθυμητό σχήμα.

Βαφή μέταλλου

Ένα φως UV χρησιμοποιείται για τη γρήγορη σκλήρυνση της ρητίνης.
Τελειωτικές πινελιές: Αφού σκληρυνθεί η ρητίνη, ο οδοντίατρός σας θα την κόψει και θα την διαμορφώσει και θα τη γυαλίσει ώστε να ταιριάζει με τη γυαλάδα της υπόλοιπης επιφάνειας του δοντιού.

Φροντίδα μετά τη διαδικασία

Μετά τη διαδικασία, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά και να διατηρείτε καλή στοματική υγιεινή. Ενώ το συγκολλητικό υλικό είναι ανθεκτικό στους λεκέδες, μπορεί να αποχρωματιστεί με την πάροδο του χρόνου, ειδικά εάν καταναλώνετε καφέ, τσάι ή καπνό.

Γιατί να επιλέξετε Συγκόλληση δοντιών;

Η οδοντική συγκόλληση είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς λόγω της οικονομικής προσιτότητας και της αποτελεσματικότητάς της. Προσφέρει έναν γρήγορο και ανώδυνο τρόπο για να βελτιώσετε το χαμόγελό σας χωρίς τη δέσμευση για πιο επεμβατικές διαδικασίες όπως καπλαμάδες ή κορώνες.