Τι να κάνετε εάν ένα βρεφικό δόντι χτυπηθεί έξω

Ο παιδοδοντίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει εάν το παιδί σας χάσει ένα βρεφικό δόντι σε απροσδόκητη στιγμή. Αυτός ο τύπος οδοντικών προβλημάτων είναι κοινός. Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να βγάλει ένα βρεφικό δόντι. Το παιχνίδι με μια μπάλα, η πτώση από το ποδήλατο ή ακόμα και το τρέξιμο στην αυλή μπορεί να προκαλέσει τραύμα στο πρόσωπο του παιδιού. Αν θέλετε να μάθετε τι να κάνετε εάν το βρεφικό δόντι του παιδιού σας χτυπήσει έξω, εδώ είναι οι λεπτομέρειες από έναν παιδοδοντίατρο.

Επίσκεψη σε παιδοδοντίατρο

Ένα γκρεμισμένο βρεφικό δόντι είναι σύνηθες φαινόμενο. Τα παιδιά τείνουν να είναι περιπετειώδη ακόμη και μέσα στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού και της αυλής. Μια πτώση ή μια σύγκρουση προσώπου με ένα βλήμα μπορεί να θρυμματίσει ή να αποσπάσει ένα βρεφικό δόντι. Πολλοί γονείς καλούν έναν παιδοδοντίατρο όταν συμβαίνει αυτό.

Τα καλά νέα σχετικά με αυτό είναι η αδύναμη συγκράτηση των βρεφικών δοντιών στα ούλα. Ο τραυματισμός αυτών των δοντιών δεν θα προκαλέσει καθόλου μόνιμη βλάβη. Ένας παιδοδοντίατρος θα σας εξηγήσει πόσο προσωρινά είναι τα βρεφικά δόντια. Ένα μεγαλύτερο παιδί θα είναι κοντά στο να αποκτήσει μόνιμα δόντια. Ο οδοντίατρος θα κάνει λιγότερη παρέμβαση εάν ένα μεγαλύτερο παιδί χτυπήσει ένα βρεφικό δόντι.

Τι να πρωτοκάνεις

Η εύρεση του χτυπημένου δοντιού είναι σημαντική. Αυτό θα απομακρύνει τον κίνδυνο πνιγμού του παιδιού στο δόντι. Δεν συνιστάται η εκ νέου εμφύτευση του βρεφικού δοντιού. Το κρεμασμένο στο δόντι θα επιτρέψει στον οδοντίατρο να το δει και να το ελέγξει. Ένα παιδί με τραυματισμούς στο πρόσωπο θα χρειαστεί επείγουσα ιατρική φροντίδα. Η τοποθέτηση μιας γάζας στο σημείο κατά την άσκηση πίεσης θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας.

Πράγματα που πρέπει να περιμένετε

Το παιδί θα χρειαστεί να περάσει από οδοντιατρικές ακτινογραφίες. Ο παιδοδοντίατρος θα πρέπει να δει από πού προήλθε το δόντι. Οι ακτινογραφίες θα δείξουν την παρουσία οποιασδήποτε νευρικής βλάβης. Θα πει επίσης στον οδοντίατρο εάν υπάρχει βλάβη στο μόνιμο δόντι από κάτω. Ο οδοντίατρος θα φροντίσει να υπάρχει αρκετός χώρος για τα μόνιμα δόντια που βγαίνουν. Οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της σωστής ανάπτυξης της γνάθου και ομιλίας του παιδιού θα είναι εντάξει.

Ένα οδοντικό διαχωριστικό είναι σημαντικό για τα μεγαλύτερα παιδιά. Αυτό θα εξασφαλίσει αρκετό χώρο για να γεμίσουν τα μόνιμα δόντια. Μερικοί οδοντίατροι συστήνουν ένα παιδιατρικό μερικό για να γεμίσει τα κενά που αφήνουν τα μπροστινά δόντια που έχουν χτυπήσει έξω. Οι ορθοδοντικές ταινίες προσαρμόζουν αυτά τα τμήματα στα πίσω δόντια. Ο παιδοδοντίατρος θα αφαιρέσει αυτά τα τμήματα μόλις αρχίσουν να ανατείλουν τα μόνιμα δόντια. Αυτές είναι καλλυντικές λύσεις για παιδιά των οποίων οι γονείς θέλουν να αποτρέψουν τη χαμηλή αυτοεικόνα στα παιδιά τους.

Δεν είναι κάτι που προκαλεί πανικό

Ένα παιδί που χάνει ένα παιδικό δόντι μπορεί να είναι αγχωτικό και ανησυχητικό για τα παιδιά και τους γονείς. Η ηλικία του παιδιού θα επηρεάσει την απόφαση του παιδοδοντίατρου για την κατάσταση. Ο τύπος του δοντιού και ο βαθμός βλάβης μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις θεραπείες. Το να φέρετε το παιδί αμέσως στον οδοντίατρο θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε τη στοματική υγεία του παιδιού.