Πώς να καθαρίσετε μια οδοντική γέφυρα

Η απώλεια των δοντιών σας μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Προβλήματα με την ομιλία σας, το μάσημα της τροφής σας, ακόμη και την αυτοπεποίθησή σας μπορεί να επηρεαστούν από την απώλεια δοντιών. Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές επιλογές αντικατάστασης δοντιών για να διασφαλίσετε ότι το χαμόγελό σας φαίνεται υγιές και λαμπερό. Οι οδοντικές γέφυρες είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ όλων των επιλογών αντικατάστασης δοντιών.

Είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία που μπορεί να επαναφέρει την όψη του χαμόγελου σας. Η φροντίδα της στοματικής σας υγείας μετά τις οδοντικές γέφυρες είναι σημαντική. Οι ασθενείς με οδοντικές γέφυρες συχνά αναρωτιούνται πώς να χρησιμοποιήσουν οδοντική γέφυρα. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για να διασφαλίσετε ότι η στοματική σας υγεία παραμένει σε άριστη κατάσταση με τη νέα σας οδοντική γέφυρα.

Η σημασία του νήματος της οδοντιατρικής σας γέφυρας

Το νήμα της οδοντικής σας γέφυρας είναι σημαντικό καθώς τα σωματίδια τροφής και η πλάκα μπορούν εύκολα να κολλήσουν και να συσσωρευτούν μεταξύ των ούλων σας και της οδοντικής γέφυρας. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών οδοντικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της τερηδόνας και της νόσου των ούλων. Και τα δύο αυτά μπορεί να προκαλέσουν τη χαλάρωση της οδοντικής γέφυρας σας και ακόμη και να πέσει εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο οδοντικών προβλημάτων και να διασφαλίσετε ότι οι οδοντικές σας γέφυρες έχουν διάρκεια.

Πώς να καθαρίσετε μια οδοντική γέφυρα

Η κατανόηση της σημασίας του νήματος της οδοντικής γέφυρας σας μπορεί να σας παρακινήσει να το κάνετε πραγματικά. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για το νήμα της οδοντικής γέφυρας σας.

Μεσοδοντική βούρτσα

Αυτό το εργαλείο μοιάζει με μια οδοντογλυφίδα επενδεδυμένη με κοντές τρίχες. Είναι απλό στη χρήση καθώς θα χρειαστεί απλώς να κρατήσετε τη λαβή και να εισαγάγετε το άκρο με τρίχες κάτω από τη γέφυρά σας. Μετακινήστε τη βούρτσα μπρος-πίσω απαλά κατά μήκος της γραμμής των ούλων σας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τα μεσοδόντια βουρτσάκια με πλαστικές τρίχες εάν έχετε εμφυτεύματα, καθώς τα μεταλλικά εναλλακτικά μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας σχετικά με αυτήν την επιλογή για να προσδιορίσετε αν είναι κατάλληλη για εσάς.

Νερό χνούδι

Αυτό το εργαλείο είναι μια συσκευή χειρός που μοιάζει με στυλό. Χρησιμοποιεί έναν παλλόμενο πίδακα νερού για να ξεπλύνει τα σωματίδια τροφής και την πλάκα που έχουν παγιδευτεί κάτω από την οδοντική σας γέφυρα και γύρω από τις στεφάνες σας. Να είστε προσεκτικοί την πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε, καθώς μπορεί να γίνει κάπως ακατάστατο. Σκύψτε πάνω από τον νεροχύτη και ξεκινήστε να τον χρησιμοποιείτε με τη χαμηλότερη ρύθμιση πίεσης. Στρέψτε τη ροή του νερού ανάμεσα στα ούλα σας και την οδοντική γέφυρα (όχι τη γραμμή των ούλων) για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συσκευή.

σπείρωμα οδοντικού νήματος

Αυτή η μέθοδος είναι κατασκευασμένη από άκαμπτο πλαστικό και μοιάζει με βελόνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρήση νήματος κάτω από μια οδοντική γέφυρα στο Encino. Είναι παρόμοιο με μια βελόνα και μια κλωστή με την έννοια ότι περνάτε απλώς το νήμα μέσα από το άκρο του βρόχου του σπειρώματος. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθοδηγήσετε το νήμα κάτω από τη γέφυρα και στη συνέχεια να γλιστρήσετε το νήμα εμπρός και πίσω κατά μήκος της γραμμής των ούλων σας.